Go to Top

FACIT december 2018

I FACIT december 2018 kan du læse om:

 • Funktionsadskillelse
  Tingene bør skilles ad i administrationen
  Forfatter: Lars Hjort, statsautoriseret revisor
 • Gunstige bundfradrag
  Som gælder allerede fra 1. januar 2018
  Forfatter: Aage Brink Thomsen, statsautoriseret revisor
 • Ekstraordinært udbytte
  Når der udloddes udbytte uden for den ordinære generalforsamling
  Forfatter: Jens Skovby, statsautoriseret revisor
 • Hvorfor beskæftiger vi os med alt dette?
  Revisorer spørger om mange ting
  Forfatter: Jens Skovby, statsautoriseret revisor

Intro til FACIT december 2018 - Nu er det jul igen...

Det er godt nok en kliché fra skuffen med de værste af slagsen, men det er altså ikke til at forstå, at året næsten er gået. Nu gik det lige så godt med den nærmest uendelige sommer. På den anden side ved vi jo godt, hvor det bærer hen, når Folketinget er i arbejdstøjet, og de politiske trakasserier udfoldes i alle til rådighed værende medier.FACIT december 2018

Artiklerne i dette nummer af FACIT er også i nogen grad inspireret af de grumme sager, der i øjeblikket præger den erhvervsorienterede del af mediecirkusset.

Det tilkommer ikke os at kommentere situationen på møntvaskeriet i Estland eller hestestutterierne i Sydafrika - dertil er vores viden og indsigt alt for begrænset. Vi er jo også blot revisorer, og vi ytrer os kun nødigt med bastante synspunkter eller ufravigelige holdninger uden at have et nogenlunde stabilt grundlag for vores udtalelser. Men vi kan trods alt godt sidde tilbage med en stille undren, for hvad i alverden foregår der?

Pengeinstitutterne har aldrig været mere regulerede, end de er nu. Alligevel optrevles i disse måneder nogle af de værste skandaler i mands minde. Den ene er af national karakter, og hvem ville have troet, at Danske Bank kunne finde på at agere vaskemaskine for banditter i habitter?

Systematisk tømning

Som om det ikke er nok, så tyder alt på, at adskillige af klodens mest velansete pengeinstitutter er blandet ind i systematisk tømning af diverse statskasser - både som rådgivere og formidlere.

Man kan godt få den tanke, at yderligere regulering måske slet ikke er det, der skal til. Det har da ihvertfald ikke hjulpet indtil nu. Jo flere regler vi får, jo større mulighed for fortolkning og forvirring. Måske er det derfor noget andet, der skal til. Det kunne måske handle om gamle dyder som moral, etik og almindelig sund fornuft.

Desværre tyder alt på, at god opførsel er omvendt proportional med mængden af forordninger og direktiver, og idet sidstnævnte næppe bliver færre i antal og omfang, kan man godt frygte for moralens, etikkens og den sunde fornufts fremtid.

I betragtning af at pengeinstitutterne også er blevet pålagt at fortælle myndighederne, hvis de får opfattelsen af, at der forekommer usædvanlige eller "mærkelige" transaktioner på en konto - såvel i en virksomhed som hos en privatperson - er det svært at forstå, at en offentligt ansat over en længere årrække kan lænse statskassen for et trecifret millionbeløb.

Du kan læse hele FACIT december 2018 ved at klikke her