Ændret kørselsfradrag


9. maj 2022
Revision

Satserne for kørselsfradrag er ændret, og forskudsopgørelsen spiller nu en endnu større rolle. Husker du at rette din forskudsopgørelse, når dit kørselsmønster ændrer sig?

Grundet de hastigt stigende brændstofpriser, er kørselsfradraget netop blevet hævet ekstraordinært til 2,16 kr. pr. kilometer fra før 1,98 kr. pr. kilometer. Den nye sats for kørselsfradraget vil virke med tilbagevirkende kraft således, at den vil være gældende fra 1. januar 2022.

Det er derfor blevet endnu vigtigere, at du opdaterer din forskudsopgørelse løbende, når der kommer ændringer, så du har de korrekte fradrag angivet.

Kørselsfradraget fungerer således, at du får fradrag for hver kørte kilometer over 24 kilometer (12 kilometer hver vej) på de dage, hvor du reelt er på arbejde.  Når du angiver din kørsel på din forskudsopgørelse, bliver dit fradrag større, og du vil få mere af din løn udbetalt i slutningen af måneden.

Ændret sats for kørselsgodtgørelse

Udover ændringen i kørselsfradraget er der ligeledes ændret i satserne for kørselsgodtgørelse. Virksomheder kan godtgøre de ansattes udgifter til erhvervsmæssig kørsel med op til 3,70 kr. pr. kilometer for de første 20.000 kilometer, hvor satsen før var 3,51 kr. pr. kilometer. Over 20.000 kilometer er satsen hævet til 2,17 kr. pr. kilometer. Denne ændring bliver dog ikke indført med tilbagevirkende kraft, men vil have virkning fra 1. maj 2022, da det vurderes, at det vil have store administrative omkostninger for virksomhederne at administrere den ændrede sats for kørselsgodtgørelse med tilbagevirkende kraft.

Skattefri kørselsgodtgørelse kan udbetales til medarbejdere, når de anvender deres private bil til erhvervsmæssig brug fx til at køre til møder med kunder eller lignende. Der er ikke noget minimum for kørte kilometer, og der betales kørselsgodtgørelse fra den først kørte kilometer.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til kørselsfradrag, eller ønsker du hjælp til at rette din forskudsopgørelse, kontakt da din revisor, som gerne hjælper dig videre.