Go to Top

FACIT maj-juni 2018

I FACIT maj-juni 2018 kan du læse om:

 • Samtidighedsferie
  Ny ferielov er på vej
  Forfatter: Anna Andersen, advokatfuldmægtig
 • Kan rentefælder klappe?
  Rentens størrelse har betydning
  Forfatter: Jens Skovby, statsautoriseret revisor
 • Repræsentationsudgifter
  Hvordan er det lige med fradrag i skat og moms?
  Forfatter: Michael Johansen, statsautoriseret revisor
 • Revisorrobotten
  Kan og vil digitaliseringen tage over?
  Forfatter: Lars Hjort, statsautoriseret revisor

Intro til FACIT maj-juni 2018 - Sommerferien står for døren!FACIT maj-juni 2018

Endelig sommer! Samvær med familie og venner, oplevelser under fremmede (eller hjemlige) himmelstrøg og måske nogle timers sundhedsskadeligt ophold i solen, så der kommer lidt farve på den blege nordiske krop.

Ferien er som sædvanlig optjent i det foregående år, og nu skal tilgodehavendet omsættes til frihed og velvære. Men sådan skal det ikke være længere. Heldigvis er det ikke ferien, der aflives, men vi skal vænne os til en ny optjeningsmodel. Den nuværende model er ikke i overensstemmelse med EU-retten. Den har ellers fungeret upåklageligt siden 1938.

Fra efteråret 2020 går vi over til "samtidighedsferie", hvilket betyder, at vi kan afholde ferien, så snart vi har erhvervet ret til den. Det er for så vidt ganske fornuftigt, og håndteringen heraf vil næppe give anledning til større udfordringer.

Til gengæld får vi noget ballade med overgangen til det nye system, for vi får ikke lov til at holde dobbeltferie i 2020, og vi kan heller ikke få pengene udbetalt. De bliver gemt, til den enkelte forlader arbejdsmarkedet.

Virksomhederne skal heller ikke afregne de opsparede feriepenge lige med det samme, men det kan ikke bortforklares, at det hen ad vejen bliver en likviditetsmæssig belastning for de virksomheder, der har mange funktionærer ansat.

Heldigvis er det billigt at låne pengene, og lønmodtagerne slipper for at ærgre sig over, at de ikke kan få et fornuftigt afkast af de penge, de har til gode.

Du kan læse hele FACIT maj-juni 2018 ved at klikke her