Go to Top

FACIT december 2017

I FACIT december 2017 kan du læse om:

 • Regeringen rykker på skat og platformsøkonomi
  Platformsøkonomi eller deleøkonomi er kommet for at blive, og regeringen har i oktober offentliggjort en plan i samarbejde med Erhvervsministeriet.
  Forfatter: Aage Brink Thomsen, statsautoriseret revisor
 • Det er ikke tal det hele
  Ord beskæftiger vi os også med.
  Forfatter: Jens Skovby, statsautoriseret revisor
 • Databeskyttelsesloven banker på døren
  - og hvad så?
  Forfatter: Martin Brogaard Nielsen, it-revisor
 • Den nye persondataforvirring
  Forfatter: Lars Hjort Frederiksen, statsautoriseret revisor

Intro til FACIT december 2017 - Kommer ulven?

Det er ikke svært at få det indtryk, at menneskeheden på det nuværende stade af civilisationen er ved at udvikle angst for alting, herunder for mennesket i sig selv.

Denne angst kan nogle gange overskygge realiteterne, og hvad værre er: Den kan gøre det vanskeligt at identificere de situationer, hvor der er noget at overveje - og hvor man måske uden videre kunne løse problemet.

Fra selvoplevelsernes bugnende kasse med inspirationer står frisk i erindringen gårdejer Hansen, som jeg gik en rask og længere tur med i september. Han havde været til familiesammenkomst, og irritationen stod ud af alle porer i hans slidte, økologiske krop.

Det er bare kommet for langt ud, fnøs Hansen. Nu må ungerne ikke køre på trehjulet cykel uden cykelhjelm, og hvis de skal spise en mellemmad, skal de behandles med en damprenser først. Den mindste skramme eller uoverensstemmelse, og den samlede forældregeneration er i højeste alarmberedskab, og hvor er kommunen henne i denne sag? Pylre i stedet for pyt!

Du kan læse hele FACIT december 2017 ved at klikke her